Bloggintresserade

söndag 14 december 2008

Snälla hjälp mig att ge dom lite stöd o tröst

 


Jag vet att det är många som behöver tröst o stöd. Det behöver vi alla.


Mina tankar går till Janne. Ja hela hans familj. Janne opererade sig för över ett år sen. Han gjorde en gastric bypass som misslyckades totalt.


Jag vet inte hur många gånger han har fått sövas, opereras. Visst kan de gå fel, men att det blir så här är helt otroligt. Han har länge räknat ner till den stora operationen som va härom dan. Där dom "kopplade" ihop tarmarna o skulle sy igen magen som hela året har varit öppen.


För en stund sen pratade jag med Anita o hennes röst va så gott som tom. Jag kan inte förklara, jag vill inte säga likgiltig för det är hon inte. Men det fanns inte mycket kvar i rösten. Nu fick han opereras akut igen. Då läcker tarmarna. Nu får han gå igenom ytterligare en till operation o hans familj får fortsätta att vänta o vara oroliga. Jag fattar inte att dom orkar, men det är klart att dom måste ju.


Janne har tappat "gnistan" att orka.. Bara orka. Det enda han ville va att få gå ner i vikt. Han visste om riskerna med en sån här operation. Men att det skulle gå så här illa hade ingen väntat sig.


Läkarna har klantat sig rejält. Det värsta är ju att dom upprepar sitt klantande gång på gång.


Det måste ju finnas nåt dom kan göra rätt ?


Jag satte mig o gjorde detta ljuset till framför allt Janne, men även familjen.


Det är ett sätt att visa mitt stöd, ja förutom att finnas till så Anita får prata, gråta. Nu är ju avståndet långt för att kunna krama om dom.


Jag tog några tussilogo för det är ju tussingarna man tittar efter på våren, det är en längtan. Jag hoppas Janne blir pigg så han får se dom nu i vår. Ankaret är för hoppet, o hoppet är det sista som överger oss. O ljuset ska ju självklart lysa upp vägen för dom till våren o tussingarna o hoppet.


Jag kan inte göra nåt för dom o det känns inte bra. Hade jag kunnat så hade jag knäppt med fingrarna så hade han varit hemma nu.


Snart är det jul o det ska vara en glädje att fira. 


Snälla hjälp mig att ge dom lite stöd o tröst. Låt dom finnas med i era tankar.


Vill ni så får ni väldigt gärna ta med detta ljuset till er blogg eller om ni har någon sida.


Jag håller tummarna.


Anita  vet inte att jag har skrivit detta nu, så jag hoppas att hon o hennes familj tar detta på rätt sätt.


 



 


 

6 kommentarer:

  1. Har klämt in i min blogg. Kram.

    SvaraRadera
  2. jag såg de o det uppskattas o värmde. Jag skickade mail till dig, hoppas du fick de... Kram kram

    SvaraRadera
  3. finns den på min blogg oxå och lyser för Janne med familj! Ha en fin dag! ... kramis

    SvaraRadera
  4. och du är ett praktexenplar mycket fint skrivet anser jag. Det är nu hon verkligen behöver stöd. Tror absolut inte att hon tar detta fel utan som en vän som vill stödja

    kram

    SvaraRadera
  5. vad ni är gulliga.. kram kram

    SvaraRadera
  6. Vet du jag tar ljuset för Janne m fam och för lilla SmålandsIndianen och för alla som behöver ett ljus med hopp om våren. Det är många. Hörs

    SvaraRadera