Bloggintresserade

torsdag 19 februari 2009

MINA TANKAR GER MIG DÅLIGT SAMVETE

 



Morgon på er. God ? Nää absolut inte, eller ? Näää.


Jag är så trött på att jag inte tycks få ha ett eget tänkande. Blir man automatiskt dumförklarad när man är sjukskriven eller har sjukpension ?


Hela tiden ska man göra som alla andra vill. F-kassan, Läkarna, Sjukgymnaster, you name it. När man inte är arbetsför så är man inte värd ett skit. Innan jag fick reda på min diagnos så va jag orolig att det va något farligt som cancer eftersom värken bara blev värre o värre. En vanlig rtg , nä där ser man inget. En MR-rtg den är alldeles för dyr det kan vi inte kosta på dig o i dom banorna har det varit i alla år, för att inte tala om att "tiggande" man ska hålla på med när man måste få sina recept förnyade. Att sitta o redogöra för ALLA tabletter jag "missbrukar" brukar, räkna ut på miniräknare för att jag ska få höra med en stor suck att - Nja du har visst inte ätit för MÅNGA tabletter.


NÄ lyssna på vad jag säger !!!


Läkarna säger att jag inte får fortsätta med mina värktabletter för jag blir beroende. Ja de kan hända, men jag känner att jag INTE är beroende av värktabletterna. Jag KAN vara utan. MEN jag vill kunna ha en någorlunda dräglig dag. Är jag inte värd de ? Det är jag som måste utsätta min kropp för all skit o de kan jag lova att jag INTE gör i onödan. För hade jag inte haft den här värken så hade jag varit först ut att börja jobba o tjäna pengar. Inte gå här hemma o ha ont o inte ha någon som helst kontroll över min kropp.


Gör si o så, för det står om den här kvinnan i skvallerblaskorna om att hon åt de eller gjorde så o hon är minsann pigg i dag. Hon kommer ur sängen o har INGEN VÄRK.


Skitsnack. Dom som kommer ut på det sättet tror jag inte ett dugg på.


Leta istället reda på alla dom som håller sig i bakgrunden o mår skit för att dom kanske inte bli trodda, o måste kämpa för allt.


Att ha fibromyalgi är inte att "bara" ha värk. Oh nej. Allt annat som man får på köpet måste man kämpa för, men det tänker ingen på förutom dom som själva är i samma situation.


Kämpa för att ta sig ur sängen o veta att den här dagen kommer att bli hemsk för att jag har så ont, jag har inte sovit , det känns som jag har plastfilm i ögonen för jag ser inte klart, stenar i skorna när jag är ute , ja inne oxo fast utan skor, orkeslöshet, yr, ja listan kan göras lång.


Varför ska de vara enkelriktat ?


Det jag blir tillsagd att göra , måste jag göra för att få "bidraget" från f-kassan.  Men det läkaren o alla andra säger att dom ska göra är inte lika viktigt.


Vänner som visar vad dom går för när man blir sjuk. Visst det känns i hjärtat men samtidigt blir jag glad för deras ärlighet då slipper jag lägga energi på dom.


En sk kärlek som förstår hur en "kvinna" ska behandlas för att må bra o inte behöva ta emot skit från grisar till karlar.


Som säger sig vara helt annorlunda än alla andra idioter jag har sprungit på.  Som vet vilka knappar han ska trycka på för att han ska framstå som en toppenkille.


En toppenkille som påstår att han älskar mig som han aldrig har älskat någon annan. Men som behandlar mig som något katten dragit in. Jag är inte ens värd skiten under skosulorna.


Att bli ifrågasatt om allt, när det enda jag har gjort är att älskat o visat min kärlek o ändå får jag skit.


Lögner, svek, lögner igen, ord som lovar att allt ska bli bra.


Blir kallad lögnare. NÄ tack, lögnerna står DU själv för, inte jag.


Så från alla håll o kanter blir jag ifrågasatt, tillsagd att göra si o så.


NEJ, inte mer. Vårdcentralen har fått veta vad jag tycker, o jag ska fortsätta tala om det för dom sålänge dom inte kan bemöta mig med respekt.


Detsamma gäller även DIG o andra som inte vet vad respekt är.


Jag är trött på att ständigt ha ögonen på mig, att inte kunna få vara mig själv.


Jag vill bara få må bra, få vara mig själv för jag är ingen annan än den jag är.


Alla dom här tankarn ger mig dåligt samvete för jag vet att jag har det så mycket bättre än många andra. Som t ex "fallet" Louise som verkligen har fått kämpa för sitt liv med sådana föräldrar. En pappa som har utnyttjat henne i många år.


Så vem är jag att klaga ? Men jag är ju mig själv närmast, det är ju jag som måste se till att JAG ska må bra, att jag ska orka fightas för allt som behövs för det är en kamp i så gott som allt jag ska göra.


Jag vill kunna ta kontroll över min kropp igen, jag begär inte mycket för min egna del.


Även att jag mår helt underbart i mitt hjärta för att jag har min son o mitt barnbarn så kan det inte hjälpas att jag i alla fall känner att jag måste kämpa för allt, att jag ibland blir lessen, arg, blir behandlad som en skit, vilket gör att jag mår skit.


Jag har det bra förutom allt detta. O det lilla jag önskar mig själv gör att jag får dåligt samvete.


Varför ?


 


Puss I Pannan


 

6 kommentarer:

  1. kvinnor dåligt samvete? För att vi ska räcka till, till ALLT! Jovisst, är det så! Du behöver en stor kramom! Absolut! Och så fina foton du visade upp i föregående inlägg! Jag tror du är ärligare än många andra. Jag tror inte du ljuger. Jag har jobbat i närheten av sånt här. Gnugg i pannan från Mia katt - å så jag. Gäddan

    SvaraRadera
  2. som du beskriver är det svårt att bli trodd värken syns inte och går inte att ta på. Då är det lättare att bortse och inte tro. Tyvärr får man se vilka vänner man har. Som en vän sa till mig har du verkligen gjort allt´. Fan jag vart så förbannad o ledsen, klart man har försökt allt med det som erbjuds. Men har dom dunder medecin klart dom är välkommna att ge mig det.
    ha det gött

    SvaraRadera
  3. Det är väl där som sjukdomen och medlidandet hissas högst i stången. Att sedan hitta person(er) som vill dig väl utöver det så är det ju bara att be om lite skriflig alster så ser man ju klart på formuleringarna om det är något att satsa på...

    KH från mig.
    Kai//

    SvaraRadera
  4. Ja du varför får vi de ? Man räcker helt enkelt inte till. Man vill alltid mer än vad man klarar av, de är inget fel med det. Jag tar mer än gärna dina kramar de vet du =) Tack så kul att du tycker om mina foton. Jag måste skaffa en ny fotosida bara. Ja ärlig är jag, ärlig vill jag vara för lögner kan jag inte hantera. Jag förstår inte varför det är så svårt att vara ärlig ? Men det lär jag väl inte få något svar på... Gos till Mia o kramelikram o pussen

    SvaraRadera
  5. Det är lite komiskt när det gäller att bli trodd. Har man gjort allt man kan så SKA man ändå försöka lite till innan man ger upp. Visst de kan jag hålla med om att man ska försöka att göra sitt bästa, men går de inte mer så går de inte. Det va stor skillnad när jag hade brutit foten. Genast va det synd om mig. Jag vill inte att någon ska tycka synd om mig. Men dom såg mig på ett helt annat sätt. Gipset skulle ju av efter 6 veckor så de va inget. Muskelvärken den går ingenstans. Men det är så , det man inte ser finns inte. =) kram kram

    SvaraRadera
  6. Nä jag tycker inte alls att man måste behandla en person som är sjuk som en sjukling... Ehh blev de rätt nu ? Som jag skrev innan så vill jag inte att någon ska tycka synd om mig. Det enda jag vill är att man försöker att förstå.. Inget mer. Kanske skulle satsa på dig =) jag behöver skämmas bort lite nu känner jag hahahaha. Hoja, måste visst resa på mig lite har suttit för länge nu.. HK

    SvaraRadera