Bloggintresserade

söndag 15 februari 2009

Fammoo lärde Liam att ploppa

Igår va det myspys för hela slanten. Jag lärde Liam att smacka-ploppa med tungan. Ja sådär när man ploppar tungan mot gomen. Vi höll på att ploppa här för fullt. Plopp o prat, gurgel o skratt.


O man får så många goa blöta pussar så det är ingen risk att jag torkar ut  =)


Han växer så det knakar den lille. Han skulle prompt hålla mig i håret igår, ja under håret o jag är så håröm. Men va gör inte fammoo för det lilla grynet.


Vi gick in till gammelmormor så hon fick hälsa på honom. Han är lite tykänslig så underläppen började puta fram lite, sen blev han lite tårögd. Han tittade på mig så jag tog honom. Fammoo är ju bäst, ja när han är här såklart.


Vi gick in efter en liten stund o han va sååååå jätte trött. Han slocknade till en liten liten stund, men jag bytte om till pyjamasen så han skulle vara klar när mamma o pappa kom.


Jag tog tvättlappen o tvättade tossingarna, händerna o ansiktet. Ja självklart lille rumpen när jag bytte på honom. Han är så mysig, han tycker om att ligga o vara en nakenfis.


Han fick tag i min tumme ett antal gånger så det känns i den i dag, det är lika bra att han får tugga på nu, för när bissingarna kommer ja då får han tugga vidare på mamma..


Jag fick vara med om en jagtrorjaghållerpåattdöavtrötthetsyndromet o när han började gråta hysteriskt så gör det ju faktiskt ont i hela kroppen på mig. Det va inget ilsket gråtande, utan ett tyckasyndommigövertrött hysteriskt gråtande så jag tänkte att kommer Marcus o Nina nu så tror dom att jag nyper honom för fullt.


Jag va lugn, men visst blev jag orolig i falla han hade fått ont i magen eller nåt. Men så känner man på sig att det är tröttheten som har blivit för jobbig.


O visst kommer dom mitt i allt gråtande o jag såg att dom blev lite nervösa. Detta va första gången för mig, men han har visst gråtit så ett par gånger. Bla när Nina låg på hospitalet o Marcus va hemma själv med honom. Då hade han hållit på väldigt länge. Det gjorde han inte nu, för han tystnade lite mellan varven.


Det tog en stund för honom att komma ner i varv, sen va det som inget hade hänt.


Ja dom kan oxo bli för trötta. Han hade i alla fall somnat när jag ringde till dom lite senare på kvällen så det va skönt.


Det blev lite bilder, men dom är inget omväxlande precis, det är samma ställning, ja nästan för han halkade när han satt i fåtöljen o vi skrattade.



Här ploppade jag så han skrattade högt sötnosen.


 



Ja in med fingrana i munnen


 



Tänk att jag har glömt vad jag sa här, men jag pratade med honom om något o det va så perfekt så man kunde tro att han förstod vad jag sa.


 



Ja då har han kanat ner lite, men han är lika glad för de. Han ska ha så mycket han bara kan i munnen, händerna o kläderna


 



Här låg han o pratade, han tog spjärn med fötterna o lyfte sig, sen suckade han till precis som att det va jättejobbigt


 



En avslappnad kille, som låg i helt andra tankar.


 



Ja här började han urrrra o burrrrra, alla möjliga läten kom de. Han älskar att höra sin egna röst.


Det är så mysigt att ha honom. O jag är så otroligt glad att jag har fått ha honom så ofta. Det kan inte blir FÖR ofta.


Det känns lite i musklerna idag för han är tung, men man hittar sina knep även med honom så man gör saker o ting på bästa sätt.


Fammoo älskar dig


 


Ha en fin kväll.


Puss I Pannan

6 kommentarer:

  1. är väl underbart underbara i all sin enkelhet, dom är sig själva! Japp, säger missekatten Mia, som springer på skrivbordet just nu. Kram Gäddan

    SvaraRadera
  2. ....Du verkar ha haft. Varje bild jag ser av Liam påminner han mig on min systerson (som fyller 34 i veckan), men när han var när baby. Nu är han pappa till en underbar liten boy och till en lovely, bestämd mega aktiv dotter... Sov gott i natt. Kramisar

    SvaraRadera
  3. tillåtet av bilderna smile vilken pudding min längtan är så stor. Men min tid kommer nog fniss

    ha det gött

    SvaraRadera
  4. Ja du dom är verkligen sig själva. O underbara är dom, de finns inte ord för vad dom är. Nina skickade ett mms till mig igår där hon pratade med Liam o han skrattade så gott. De är musik för själen... Tur att Mia håller med hahaha.. Ha en fin kväll kram kram

    SvaraRadera
  5. Oh ja min dag va helt underbar. Blev bara lite lessen på slutet då han fick sitt hysteriska gråtaihjälmigomjagintefårsovasnart.. För min del va de ingen fara, men det skär ända in i hjärtat när han är så lessen. De v iosf första gången. Så mysigt att du har en av varje, ja vi får se sen om det blir någon liten bebis hahaha... kramelikram

    SvaraRadera
  6. Jo då,,, ja din tid kommer nog snart. Du vet,, en nål o vips ojjjsan ,, jag vet inget säger du då hahaha.. Ha de gott i kylan.. kram kram

    SvaraRadera