Bloggintresserade

torsdag 9 april 2009

I Do It For You O Svenska Kyrkan

 


Jag satt innan o kollade på teven, uppdrag granskning. Det handlade om Svenska Kyrkan o hur dom begraver dom döda. Jag har inte velat se de innan, men så blev jag sittandes o jag blev så illamående.


Anledningen till att jag inte vill se sånt här är för att jag är så rädd för döden som så många andra är.


Nu va de väl i Vännäs som dom kom på detta med kistkrossning o en vaktmästare är nu åtalad.


Uppdrag granskning utgav sig för att vara en kyrkovaktmästare o ringde runt för att höra hur dom gjorde mm.


En del krossade bara ner locket, andra hällde på lite jord o sen krossade ner kistan. Så gott som alla verkar göra så här, ja jag vet inte ?


Han som är åtalad fick ju lära sig att man skulle göra så här, ja de är vad han säger.


MEN protesterar man inte när dom visar hur det ska gå till ?


Varför är det bara han som blir åtalad ?


Det är ju bara att stämma alla dom kan. Visst de kanske inte är lätt att få reda på alla.


Ja, nää jag är helt snurrig i huvet efter jag såg detta.


Alla skyller på någon annan o ingen vet något. Ja men det är ju så det är, för inte kan man ta på sig något ansvar.


Jag tycker att detta är hemskt, o jag vet att många med mig tycker det oxo.


Antingen åtalar dom så många dom kan eller så lägger dom ner åtalet mot den ensamma vaktmästaren.


Sen att kollekten går till olika saker, det kunde man ju räknat ut med räven...


Att de går till medicin bolag, sprit bolag o jag vet inte allt va det va ?


Det är faktiskt inte klokt, dom pengarna SKA gå till dom behövande.


Sen jobbar prästerna extra o får in svarta pengar, jo tack de är ju nåt som vi alla borde lära oss att göra.


Gör som prästerna så är det helt ok för oss oxo.


No thanks. De är inget för mig.  


Jag vet inte vad kvinnan heter som intervjuvade ikväll, men jag blev lite skraj när jag såg henne för rätt som de va så spärrade hon upp ögonen o bara stirrade. Jag vet inte om hon har ticks eller om hon bara är sån, men jag kunde inte titta på henne. De va nästan så jag blev mörkrädd.


 


Nää nu till nåt annat. Jag sprang på den här låten innan o kom att tänka på en som jag va tillsammans med i början på 90 talet. Det va någon som jag tyckte jättemycket om, men som va otrogen. O jag blev jättelessen o ville inte veta av honom mer. Han gjorde allt för att jag skulle komma tillbaka till honom. Han friade, köpte blommor, skrev brev. En dag så fick jag ett paket på posten med ett videoband i. Det stod nåt liknande att jag skulle sätta mig tillbaka i soffan o njuta. Sagt o gjort när jag plötsligt ser honom där i smoking.


Han hade dukat upp på bordet med två champagneglas en lång röd ros i ena glaset o stor, mega stor flaska champagne. Den hade han fått o den skulle han bara öppna vid ett speciellt tillfälle.


Han pratade in på bandet, sen satte han på en låt o sjöng den för mig o det va den här låten.


Det trodde jag aldrig om honom, han är den tuffa typen. Så jag blev rörd för jag hade ju fortfarande lite känslor kvar. Han sa oxo när han hade sjungit klart att både han o champagnen väntade på mig OM jag ville ha honom.


Nej tack, han hade sårat mig en gång för mycket.


Men det är i alla fall lite roligt att ha såna minnen som är lite utöver dom vanliga. Ja inte minnen som otrohet, utan kärleksförklaringen.


Jahapp nu har klockan blivit mycket igen. Men jag har haft lite svårt att varva ner idag.


Nu önskar jag er en god natt o sov gott.


Puss I Pannan 


 


6 kommentarer:

  1. Jag har sett lite av just Uppdrag granskning innan då dom tog upp det ämnet. Fruktansvärd behandling dom döda får. Jag tycker det är en självklarhet att behandla den avlidna med hänsyn och respekt. Man ska inte vara rädd för döden, livet är som en cirkel och när den är sluten så är livet slut. Jag tror på ett liv efter döden och när det är min tur att kila vidare så vet jag att jag kommer att få det bra. Kram på dig vännen.

    SvaraRadera
  2. Såg programmet förra gången det sändes och blev precis lika upprörd som du. Sen att åtala en person är fel. Då får dom ta de flesta. Vad som händer efter livet får tiden utvisa. Jag hoppas på fred utan att behöva skygga för andra människors missnöje.....PÅSK KRAMAR

    SvaraRadera
  3. Önskar dig en riktig Glad påsk! Kram.

    SvaraRadera
  4. Jag önskar så att jag kunde tro på ett liv efter döden. Jag blir kall hela jag när jag tänker på de. Döden är för mig ett evigt slut. Jag ska få låna en bok av min vän den heter 90 minuter har jag för mig, hon säger att den är jättebra. Visst är det en självklarhet att man ska visa hänsyn o respekt till dom avlidna, jisses jag skulle aldrig våga nåt annat. Eller nä jag tar tillbaka att de är en självklarhet , för de är de ju inte för alla, men för mig är det de. Hoppas att ni sover gott nu.. Kram kram

    SvaraRadera
  5. Jaa visst är det fel att bara åtala en vaktmästare när så gott som alla gör på samma sätt. Jag hoppas på detsamma som du, o jag hoppas verkligen på ett liv efter döden. Att man får träffa alla igen. Jag skulle så gärna vilja träffa min mormor , henne kommer jag inte ihåg alls. Jag tror att jag skulle älskat henne av hela mitt hjärta. Sussa gott o glad påsk kram kram

    SvaraRadera
  6. Hej hej på dig. Jag önskar dig oxo en GLAD PÅSK ♥ Kram kram

    SvaraRadera