Bloggintresserade

torsdag 30 augusti 2007

Svar från Carin

Jag har precis pratat med Anna-Maria i telefonen om expressens bloggar. Anledningen att jag ringde upp va att jag fick ett mail från expressen igen där det stod att mitt blogginlägg blivit borttaget och inte följer reglerna. Den här gången gällde det mail mallar som jag hade lagt in på min blogg så där tycker jag inte att jag bröt mot några regler. Har även fått några kommentarer bortplockade där jag bara hade skrivit helt vanligt. Inget otrevligt, inga påhopp eller något som bryter mot reglerna .. 

Jag har sett att detta problemet har hänt flera av bloggarna. Jag undrar varför ni plockar bort dom ? Är det strul med det oxå ?

Eftersom du har många olika bloggar med sammanlagt över tusen inlägg har jag ingen möjlighet att gå in och se vad som blivit borttaget. Vid en snabbtitt såg jag dock ingenting som tagits bort.
Men här är några alternativa förklaringar:
1) vi läser några tusen inlägg dagligen. För tillfället har vi problem med väldigt mycket spam, som länkar till diverse porrsidor. Vid en snabb titt är det lätt att förväxla länkar du lagt in med dessa spam. Därför kan vi ha tagit bort ngt av misstag

2) många bloggkommentarer kommer till oss som dubletter (eller ibland ännu fler ex). Vi tar då oftast bort en av kommentarerna, men tyvärr går då ett sådant automatmejl ut
till den som skrivit. Har du sett om kommentaren är helt borta eller trots allt finns på sajten?

3) ibland stoppas inlägg i vårt ordfilter ( fast då brukar vi släppa dem så fort vi hunnit läsa dem). Tyvärr är ordfiltret inte så intelligent. T ex har vi för att stoppa en del av spamen jag skrev om ovan ordet PORN i vårt ordfilter, men det betyder dessvärre att ord som papPORNa, trapPORNa och aPORNa också stoppas. Löjligt, men sant.

Om ingen av ovanstående förklaringar stämmer, så är det helt enkelt så att ditt inlägg inte ens har kommit till oss. Hur det skulle kunna hända har jag dessvärre inte en aning om och tror inte heller att våra tekniker kan svara på det. Det känns som att felet då ligger någon annanstans än hos oss.

/carin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar