Bloggintresserade

tisdag 5 maj 2009

INGEN RÄTTVISA NÅGONSTANS !

 Åklagare yrkar åtta års fängelse för 42-åringen

Rättegången mot den 42-årige man, som misstänks för en rad våldtäkter mot 15-åriga Sophie, avslutades på måndagen i Jönköpings tingsrätt. Åklagaren Wilhelm Storck yrkar på åtta års fängelse.


Fallet har väckt stor uppmärksamhet, både i media och hos ungdomar, efter Sophies självmord i början av april.
Efter att man beslutat att ta upp våldtäktsåtalet mot den 42-årige jönköpingsbon så avslutades den tre dagar långa rättegången i Jönköpings tingsrätt på måndagseftermiddagen. Den misstänkta våldtäktsmannen ska enligt åklagaren Wilhelm Storck försett Sophie och henne jämnåriga vän med amfetamin samt våldtagit dem vid en rad tillfällen.


Yrkar långt fängelsestraff
Efter Sophies självmord har ett bandat videoförhör med henne spelats upp i rätten och även vittnen har stigit fram mot 42-åringen.
Videoinspelningen kan dock inte ses som ett bevis mot 42-åringen, enligt hans försvarsadvokat Elisabeth Nygren som tidigare har kritiserat åtalet.
42-åringen riskerar nu ett långt fängelsestraff vid fällande dom. Wilhelm Storck yrkar ett fängelsestraff på åtta år. Domen faller om två veckor och mannen kommer att sitta häktad tills dess.
- Även om åklagaren får igenom sitt yrkande anser jag det är oproportionerligt yrkande med ett så långt straff med de anklagelserna, säger Elisabeth Nygren.


 


 


 

 

8 år är väl ändå inget långt straff. Han har våldfört sig på tjejerna, Sofie tog sitt liv för att hon inte orkade leva med det han har gjort.

Sofies familj får leva med det han har gjort mot deras dotter, dom får leva utan dottern , o fanskapet får BARA ev 8 år.

OM han sköter sig så kommer han ut tidigare.

Var i detta ligger rättvisan ?

 

Fy fan säger jag bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar