Bloggintresserade

fredag 3 oktober 2008

Första mötet med mitt barnbarn...

( orkar ni inte läsa mitt svammel så titta gärna på min ögonsten )


Jag kan inte begripa att jag va nervös för att träffa Liam. Nervös,,, jag ?


Nää de kan väl aldrig stämma ?


Jo, det gjorde ju de.


Natten som varit kunde jag knappt sova o jag vaknade tidigt, ja ok, tidigt för att vara mig.


Det va iofs skönt att vara uppe så jag slapp stressa. Jag hade gjort mig iordning så de va bara tiden som skulle gå.


Marcus o jag pratade i telefonen, han hörde väl att jag ville skynda på dit, men han ville inte att jag skulle komma INNAN två. Jag vet inte om jag sa att jag skulle komma halv två, då sa han kvart över två. Ok, klart att jag lyssnar på sonen. Nu har dom verkligen lite att stå i.


När de va dags att åka så blev det ändå att jag stressade, pulsen va skyhög... När jag kom till Norrahammar så höll dom på med något väg arbete. Vad annars, det är jämt så när jag ska göra nåt. Blev ståendes där en stund. Marcus ringde o frågade vart jag va nånstans så jag förklarade. Ja men du skulle ju vara här klockan två. Nää du sa jag, kvart över sa du.


Då skrattade han. Då fick jag igen för alla tider vi har tvistat om när han va liten, yngre , ung. Sa jag en tid så skulle han dra ut den ett par timmar, det va då jag minskade ner tiden istället. Jaja, nu blev de snurrigt.


Tillbaka till Liam. Jag kom dit när jag såg Marcus o Nina så fick jag bita mig i tungan för att inte börja gråta. I köket stod barnvagnen. I vagnen ligger mitt barnbarn.


Mitt BARNBARN. Jag fick en klump i halsen. Nää tänkte jag, jag ska inte börja gråta.


Det regnade ute så glasögonen immade igen, dom har nästan 25 * inne, det är OLIDLIGT. Ok 23 * har dom.


Konstigt jag trodde att jag skulle slänga ner blicken i vagnen innan jag hann säga hej till dom. Men jag smygtittade.


HIMMEL O PANNKAKA............ Mitt barnbarn. Liam, där ligger han o sover så gott som den sötaste lilla bebisen han är.


Det knyter sig i hela kroppen... Jag kommer inte ihåg vad jag sa eller om tårarna kom då. Jag har ingen aning.


Liam fick sova vidare o jag fick sätta mig vid dukat bord. Min son hade lagat mat.. O den va supergod.. Nää detta är nåt nytt för mig. Han har svängt om helt, dom har vuxit in i rollen på en gång.


Ja visst ja, maten. Vi fick räkor i het sås med ris o sallad. Att dricka fick jag bubblat päron vatten. Dom drack coca cola, men de fick banne mig inte jag för jag har kanske ev diabetes o jag ska minsann börja tänka på min vikt. Så jag sa till Marcus att jag trodde att min pappa va död, men de va han visst inte.  =)     Jaja undrens tid är inte förbi.


Tillbaka till farmors ögonsten. När vi hade ätit upp så började han gny lite.. Jag lovar att jag väckte honom inte alls. Han fick vakna av sig självt.


Näääääääääää, fan jag har fått hjärnsläpp........... Jag kommer inte ihåg om jag fick ta honom när vi va i köket eller om det va efter att Nina hade ammat honom ???? Jisses vad läskigt..


Ja hela dan har varit som i en dimma.. I den dimman fanns bara jag o lilla bebis   =)


Jag har i alla fall gosat , kelat , pussat honom. Jag har t om pratat allvar med honom.  Jag sa bla att han får alltid komma till farmor. Om hans mamma o pappa är lite gnälliga o tjatiga så får han komma direkt så ska farmor ta hand om honom, så ska vi hitta på en massa bus. Han sov ju då, men han ryckte till lite så han förstod vad jag sa,,, hahahaha..


Stackars Nina, han vill tutta hela tiden. Jo även där är han lik far sin.. Men jag frågade om dom hade försökt med nappen, o de hade dom han klöktes så dom skulle köpa en ny.  Njjaaeee (jag ska INTE lägga mig i) men jag tror inte att ni behöver de, får jag försöka en gång. Dom tyckte nog att de va lite läskigt när han klöktes, men jag sa att jag tar de lugnt.


Gjorde på mitt egna lilla farmors vis o vips så snuttade han på nappen... Yeeeeeeeees. Nu tar han den så fint så. *stolt*


Sen fick jag vara med när dom bytte på honom, ohhhhh sicken sötnos jag bara smälter. Tjong sa de så kom världens stråle rakt på mamma o på farmor... Stolt står jag där o säger nåt om att ja då har du pinkat in farmor då är det bara resten kvar.


Sen va det dags för första badet hemma. Det skötte dom hur galant som helst. Liam njöt för fulla muggar. Oj oj oj de bara pirrade i magen av glädje.


Efter att han hade badat så satte sig Nina med honom i badlakanet. Jag tittade på dom. På hela tiden så såg jag inte Liam titta så mycket som han gjorde då. De va som om han ville ta in allt runt omkring honom. Ja, jag kan inte förklara, men det va ett sånt lugn just då, så mysigt.


Hela dan va mysig så jag ville inte åka hem. Jag tänkte fråga om jag fick flytta in där. Men jag väntar ett tag med de hahaha.


När jag kom hem så kollade jag igenom bilderna jag tog. Jag tyckte att nåt va konstigt. Sen er jag att hälften av bilderna inte fanns där som jag tog.. Jag fattar inget ?


Jag tog på sakerna dom fick av mig, på Nina o Liam tog jag ett par bilder. Även ensambilder på Liam. Puts väck !!!


Sen när jag ser att nästan alla bilder är suddiga höll jag på att börja gråta. Jag blev så lessen. Det är ju dom här första bilderna som är viktiga. Jaja, jag har ju i alla fall några filmsnuttar med honom.


Lägger ut några bilder så får ni se. Tyvärr så blev de inget med Nina den här gången heller. Jodå jag har, men dom stannar här =)


Om ni har haft en hälften så bra dag som jag har haft så har ni haft en underbar dag  =)


 


 



 



 



 



 



 



 



*hick*


 



*nick*



 



Titta,,, visst är han farmors lille kille ?



Första bilden när farmor gav honom nappen =)


 



Den här gjorde jag oxo o ramade in.

1 kommentar:

  1. game over.............3 oktober 2008 kl. 12:03

    jag orkar läsa å titta. Å jag lovar, när du beskriver klumpen i magen, känner jag likadant. Vilket litet under va???
    Så söt han är, oskyldigt ny i en stor värld. Jag vill oxå ha barnbarn. Lite avis måste jag säga. Önskar Marcus å Nina lycka till. Å jag säger som förrut, du blir en underbar farmor. Bamsekramisar till dig, å njuuut av varenda ögonblick. Åsa

    SvaraRadera