Bloggintresserade

måndag 25 augusti 2008

Åk till AKUTEN 2

 


FORTSÄTTNING FRÅN FÖRRA INLÄGGET


 


Ja inte kunde jag koppla av något vidare trots att jag va jätte trött.


På kvällen kom ytterligare en läkare o talade om att blodprovet va bra, det visade inget, så nu skulle jag göra en kontrast röntgen. Usch, när man får kontrast så KAN man bli jättevarm o känna att man kissar på sig ( vilket man inte gör ). Det är läskigt när man inte har kontroll över sin egna kropp.



 


De va bara att lägga sig i en sån här, ja jag tror att den såg ut så, jag kommer inte ihåg så mycket. Jag va som i dvala efter att dom hade sagt att det kunde vara en propp o/eller kärlkramp.


Det är inget vidare att ligga i en knackande smattrande sak. Det knackade på så jag trodde att jag skulle få besök. Det gick fort tack o lov. Jo just de, jag fick ju från början blodförtunnande o nitroglycerin. Kvällen innan kontrast rtg fick jag en spruta med blodförtunnande i förebyggande. Ja de är bra snurrigt här nu, men jag vet inte vad som har hänt, de är inte mycket jag kommer ihåg. O jag brukar hålla stenkoll på allt sånt här. Kenth va med på rtg , så han körde sängen tillbaka, gissa om jag va rädd. Joo, han får allt ta körkort, annars är han farlig.


Jag kom tillbaka helskinnad med mig till avdelningen. Jag sa till dom att jag va tillbaka så dom inte skulle gå dit i onödan för att hämta mig.


Nu va de bara att vänta på svaren. Gick igenom vad som hade gjorts med mig ; ekg va taget, blodprover, vikt huuuuuua, röntgen/kontrast röntgen, cykel prov. Hmm vet inte om jag har glömt nåt ?


Blodproverna visade inget.


Vikten *host* skippar vi.


Cykel provet gick bra.


Ekg visade en liten förändring *fan oxo*.


Jag frågade om jag fick åka hem, men dom ville behålla mig i alla fall en natt till. Hade ju inte fått sista svaret på rtg.


Jo visst ja, vill redigera lite från första inlägget. Jag fick inte veta vad ekg;et visade förrns dan efter även att jag frågade så jag blev lite ilsk.


Till slut så fick jag äntligen åka hem. Läkaren pratade med mig o sa att nu är det 3 saker.


1. De är magen, de får du ta med VC - Ok.


2. Dom såg att en lymfkörtel va ca 3-4 mm större än vad dom ska vara så han skulle prata med sina kollegor ... Har för mig att han sa denna veckan som kommer. CANCER va allt jag hörde o fortfarande hör. Ändring på ekg o nu lymfan... Det kommer att sluta illa.


3. Jag ska tillbaka för ett "finare" cykel prov snart, så jag blir kallad. Jag vet inte hur länge jag får vänta. Jag vill dit NU. Jag vill veta NU..


Men vill jag egentligen VETA ? Våga jag höra svaret ?


Jo de är klart att jag vill. Men jag lovar att jag är skit rädd.


Tänk, vad händer om ?


Min son, mitt kommande barnbarn.. Jo jag vet att jag är knäpp o idiotisk som tänker såna här tankar, men jag kan inte låta bli.


Kan ju säga att maten smakade gammal sula. Den va inte alls nyttig för sjuka människor... No way.


Mina besökare va helt ok.. Hahaha nä jag skojar. De va Kenth, Marcus o Nina, o så lilla mamma.... Tur att jag har människor omrking mig. Marcus va så mysig o gullig mot mig. Gud så jag älskar den pojken. Ja Anita jag vet att han är vuxen, men för mig ÄR han min POJK. =)


Jag fick åka hem på lördagskvällen o det va så skönt. Duscha av sig alla bassiluskersnusker ( jo jag duschade där oxo ), äta riktig mat, sova i min egna säng. Jag hade svårt att koppla av för värken o att jag är nervös nu. Men när jag la mig så kliade Kenth mig på ryggen så jag somnade väldigt gott efter ett tag. Har sovit nästan hela dan , det behövde jag. Kenth ska klia mig på ryggen igen när jag har lagt mig. Hoppas att jag somnar lika gott då. Men det gör jag nog inte eftersom jag har sovit många timmar idag.


Nu ska jag släppa in katterna, sen blir de sängen. Hoppas att ni har haft underbar helg.


Sweet Dreams


 



 

3 kommentarer:

  1. ...lita på läkarna, nån gång kanske jag berättar vad som hände min man...han har varit väldigt, väldigt sjuk. Och är nu som ny....faktiskt är det så...helt frisk, ny blodgrupp, nytt DNA.. Ser tio år yngre ut än han gjorde innan han blev sjuk. Det finns alltid hopp, Ilena!

    SvaraRadera
  2. Jag vet hur det känns!!! Ibland så vill jag bara SPY på allt som har med sjukhus att göra, men samtidigt så räddar det ju oss. Och precis som Lotta K skriver så måste vi lita till Läkarna, de vet vad de gör. Allt kommer att ordna sig!!! :-) Och du, lyllo dig som fick en sån trevlig granne, själv brukar jag få de som surar och fiser...:-(

    SvaraRadera
  3. men som både Lotta K & RaraSarah skrev, de är ju där för att ta hand om oss. Good luck framöver, Englandskramar.

    SvaraRadera