Bloggintresserade

onsdag 16 februari 2011

" Susande " Knäckebröd / Bilder / GBP

Nu har jag bakat knäckebrödet som jag fick på recept av Susanne. Det blev faktiskt inte lika gott som hennes, men jag tror att de beror på att jag hade de inne lite för länge.


Jag vet inte om det är nån skillnad på vanlig ugn o värmeugn som hon har ?


De fick stå i ugnen i 1 tim 15 min. De hade räckt med 1 tim.


Som jag sa så är det jätte enkelt att baka o de är supergott. Det sämsta med det är att de blir bara en plåt av en "sats"..


Så baka på nu, o njut.


 


Detta är vad som behövs ; Ingredienser enl rec



 


Blanda ihop allt i en bunke



 


Lägg smeten på plåten, jag använde bak-papper



 


Även ett bak-papper över så det va smidigt att kavla ut.



 


Så här len o fint blev de



 


Här ringde jag Susanne o frågade om jag skulle "skåra" upp de innan de bakades. O de skulle de,, blev lixsom lite lättare sen att dela på de =)



 


Lite well done sas =)



 


Detta är nästan alla bitar, mamma fick några.



 


Baka detta knäckebröd, jag lovar att det är underbart gott. De är som godis,,, bättre än godis.


 


2 dl  Majsmjöl

1 dl  Solros frön

1 dl  Sesam frön

½ dl Linfrön

½ dl  Rapsolja

2 dl  Kokhett vatten

Flingsalt Ta lite i smeten o även på den utkavlade smeten

 

Blanda samman allt i en skål, häll ut på en plåt, kavla .

 

Ugn 150 *  i ca 1 ½ timme 

 

OBS  Dela smeten i två delar. Det blir för tjockt att ta hela smeten. Det är vad jag har gjort nu o jag har en normalstor ugn..

De fick stå inne i 1 tim o ca 15 min.

Kom ihåg att det är olika från ugn till ugn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar