Bloggintresserade

söndag 6 september 2009

Jag har opererat

 


Ja de har jag gjort. För ett tag sen så va Snobben i slagsmål, han kom hem o haltade. Men nu har det varit bra i ett par dagar. Tills idag, då han haltade ännu mer.


Mamma frågade mig om jag trodde att de kunde vara brutet ?


Men nää de trodde jag inte, jag frågade om benet kändes varmt ?


Men nää de tyckte hon inte. O de är inte lätt att känna i den pälsen. Men jag gick in till henne o benet va tjockt med var.


Vi sa att jag får ta honom till veterinären i morgon för så här kan han inte ha de. Hur mycket man än älskar sina djur kostar det en förmögenhet att ta dom till veterinären.


Så någon av oss sa att man kanske kunde fixa de själv ?


Jag hämtade lite xylocaingel o trodde att mamma skulle stå med rakbladet... Oh nej de fick jag göra.


Vi dukade upp på diskbänken, kokade rakbladet, bedövade benet på honom o väntade ut tiden så det skulle verka.


Tvättade av händerna jättenoga, tog rakbladet o fick en jädrans hjärtklappning. Tårarna brände i ögonen o jag skar lite försiktigt med rakbladet.


Vad läskigt de va. Jag lovar fy fan på ren svenska. Jag trodde aldrig att jag skulle klara av de, men det gjorde jag. Jag snittade en gång till o de rann ut en massa var från benet...


Det luktade apa, jag bara skakade. Nu är det bara att försöka att hålla såret öppet så vi kan klämma ut mer om det skulle behövas. Blir de inte bättre så åker jag självklart till veterinären med honom, kosta vad det kostar. Men då har jag gjort ett försök i alla fall.


Nu ligger han omlindad o han fick inflammationshämmande salva på oxo.


Mitt i allt detta så satte han klorna i mig, men det kände jag inte då.  Nu känns de lite..... De är sånt man får räkna med.


Han va så duktig Snobben. Stackars liten han har ont.. Håll tummarna att det blir bra nu.


Puss I Pannan


 

2 kommentarer:

  1. Oj då!!! uuueeäää, låter inte trevligt alls men det var ju vågat av dig att göra det, känns nog skönt för Snobben nu skulle jag tro.. Hoppas det blir bättre så ni slipper veterinären. ha en härlig kväll och bra start på nya veckan. Kraaam

    SvaraRadera
  2. Nä de va inte lätt att göra. Men nu känns de jättebra o jag skulle göra om de igen om de behövdes. Han har inte alls lika ont nu. Så de gäller att hålla såret öppet lite så de inte varar sig mer. Nu ska jag kolla på teven o slappa. Ha de riktigt gott kram kram

    SvaraRadera